Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه زاینده رود در مطلبی با عنوان زاینده رود، شاید وقتی دیگر در شماره روز یکشنبه نوشت: طی سال های اخیر با کاهش بارندگی مسئله آب در استان اصفهان به عنوان منطقه ای خشک و نیمه خشک به داستانی هزار لایه تبدیل شده است و این دغدغه برای مردم شرق اصفهان که به تمام معنا در حال تجربه خشکسالی هستند، حیاتی‌تر به نظر می‌رسد و به‌تبع آن توجه به تقسیم بندی آب زاینده رود دغدغه همیشگی آنهاست، در این مناطق دیگر بحث صنایع در میان نیست بلکه مسئله اساسی در این میان حیات و زندگی روزمره است؛ چرا که حتی کشاورزی هم در این مناطق رو به خاموشی نهاده است، این در حالی است که هنوز تکلیف تقسیم نامه شیخ بهایی مشخص نشده است و حیدرعلی عابدی نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، در اظهار نظری خواستار تعیین تکلیف تقسیم نامه شیخ بهایی یک بار برای همیشه شد و ادامه داد: در خصوص طرح بن- بروجن نامه نوشته ایم و شدیدا پیگیر این موضوع هستیم و طبق مصوبه 9 ماده ای با این طرح برخورد خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ادامه این مطلب حاکیست: از سوی دیگر نماینده هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزی شهرستان اصفهان، با انتقاد از وجود بارندگی نرمال در سرچشمه ها گفت: متاسفانه معلوم نیست آب این بارندگی ها و تونل اول کوهرنگ که حق کشاورزان است به کجا می رود؟ هر چند اگر بگوییم طی این سال ها میزان بارندگی هم کم یا زیاد شده باشد این میزان در بدترین حالت 10 درصد کاهش بارندگی است. این چه وضعی است که ناگهان با کاهش 10درصدی هیچ آبی به شرق اصفهان نمی رسد؟ سید عبدالحسین میرمیران می‌گوید: زاینده‌رود چند سالی است که به این روز افتاده. رفع گرفتاری زاینده‌رود، یک موضوع بخشی، استانی و منطقه ای نیست؛ بلکه موضوعی ملی بوده و متاسفانه مدتی است این موضوع به سمت خارج از مسائل فنی و مالی می رود و درگیر مسائل نامربوط می شود که این مورد پذیرش ما نیست و چند سالی است که کشاورزان در پاییز به حالت بلاتکلیف هستند وی در پایان خواستار تامین 900 میلیون متر مکعب کمبود حوضه شد و افزود: کسانی که امروز سر سفره زاینده رود آمده‌اند را نمی توانید به این راحتی رد کنید.
در ادامه این مطلب آمده است: اینها تنها بخشی از مشکلات و دغدغه های آبی در استان اصفهان است و پیگیری های مکرر مسئولان و نمایندگان استان و شهرستان اصفهان نیز هنوز راه به جایی نبرده و این در حالی است که استاندار جدید اصفهان نیز در ابتدای امر عنوان کرده بود اولویت استانداری مسئله آب خواهد بود و طی هفته اول فعالیت خود چندین جلسه و کارگروه برای حل و تسهیل این موضوع تشکیل داد؛ اما بنا به گفته استاندار سابق مسئله آب مشکلی نیست که طی یکی دو سال پیش آمده باشد؛ بلکه طی چند دهه حادث شده است و نباید انتظار داشت طی یک دوره 4 ساله بتوان آن را حل کرد. این بحران زیست محیطی به عزم ملی نیازمند است و فراتر از استان باید به آن توجه شود، به هر حال استان اصفهان از حیث مسئله آب در وضعیت بحران به سر می برد و با توجه به اینکه از پیشینه ای غنی و موقعیت جغرافیایی و استراتژیک خاصی برخوردار است، باید به صورت ویژه ای مورد توجه قرار گیرد.
روزنامه اصفهان زیبا نیز در گزارشی با عنوان خزان بارش ­های پاییزی در شماره روز یکشنبه نوشت: چند روزی است که فصل پاییز از نیمه عبور کرده و هنوز آسمان اصفهان در رحمت خود را برای اهالی نصف جهان باز نکرده است؛ این در حالی است که در این فصل چشم همه به سوی آسمان و بارش برف و باران است. در این بین زندگی کسب و کار کشاورزان اصفهانی بیش از دیگران به بارش های پاییزی گره خورده است. بازگشایی زاینده رود در گرو بارش های پاییزی است و هنوز تاریخی برای زمان بازگشایی آب کشت پاییزه تعیین نشده است.
ادامه این مطلب حاکیست:دیگران هم منتظرند تا باران و برفی بر سر شهر و دیارشان ببارد تا نفسی تازه کنند. با وجود این هیچ گونه بارشی در شهرستان های استان اصفهان صورت نگرفته است. رئیس اداره پیش بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان هم عدم بارش در سطح استان و حتی شهرستان های غربی استان را تایید می کند. حسن خدابخش با بیان اینکه تا کنون در سطح استان هیچگونه بارشی نداشته ایم، به «اصفهان زیبا»، می گوید: «پیش بینی هواشناسی استان این بوده که از نیمه آبان ماه بارش ها شروع شود، ولی همچنان بارشی صورت نگرفته است.» خدابخش با بیان اینکه بارش های پاییزی در استان با تاخیر همراه شده است، خاطر نشان می کند: «پیش بینی کنونی ما نشان می دهد، بارش ها از اواخر آبان و اوایل آذر در سطح استان آغاز شود.» این مقام مسئول در هواشناسی اصفهان در ادامه تاکید می کند: «بایستی یک درصد بارش سالانه استان در مهرماه محقق شود، این در حالی است که مهر سال جاری نیز هیچ گونه بارشی نداشتیم.» او تاکید می کند: «مهر سال گذشته در شهرستان هایی مثل کاشان، نطنز، اردستان و...بارش داشتیم.»
در ادامه می خوانیم:تاخیر بارش های پاییزی در حالی رخ می دهد که در صورت تحقق بارش های پیش بینی شده، میزان بارش ها از حد نرمال کمتر می شود. رئیس اداره پیش بینی اداره کل هواشناسی اصفهان با بیان این مطلب، عنوان می کند: «سال گذشته نیز در پاییز پیش بینی بارش های استان کمتر از حد نرمال بود.» مدیر کل هواشناسی استان نیز در آخرین نشست خبری خود به این موضوع اشاره کرده بود. به گزارش ایسنا، مجید بیجندی، با اشاره به اینکه طی سه ماهه آینده پیش بینی‌ها از بهبود شرایط بارشی در پاییز سال 96 نسبت به 95 خبر می‌دهد، عنوان کرد: اما نسبت به بلند مدت با کاهش 15 درصدی بارش‌ها روبه رو خواهیم بود. بارش‌های پاییزی از اواسط آبان ماه آغاز می‌شود، اما متاسفانه از نظر جاری، نوع میزان بارش و پراکنش به خصوص پراکنش مکانی و زمانی بارش‌های مساعدی نیست. این کارشناس پیش بینی اداره کل هواشناسی استان اظهار می کند: « در حال حاضر پیش بینی ما این است که با آغاز بارش های پاییزی، میزان نزولات جوی کمتر از حد نرمال باشد.»
این روزنامه در ادامه مطلب خود افزوده است: واقعیت این است که چند سالی است اصفهان در تمام شهرستان های خود به نوعی با پدیده خشکسالی درگیر است. چندی پیش بود که مدیر کل هواشناسی اصفهان از بروز پیچیده ترین خشکسالی‌های جهان در استان خبر داد. مجید بیجندی اظهار داشت: امروز اصفهان مابین خشکسالی هیدرولوژی و اقتصادی اجتماعی قرار گرفته است که یکی از است. بیجندی همچنین گفت: طی 10 سال اخیر شرایط خشکسالی استمرار داشته است. خروج از این خشکسالی بسیار دشوار بوده و نیازمند سال های ترسالی متمادی است. به گفته مدیر کل هواشناسی اصفهان حدود 5 درصد استان در حالت نرمال بارش قرار دارد و 95 درصد درگیر خشکسالی خفیف تا شدید است. 94 درصد جمعیت استان به طور کلی در خشکسالی بلند مدت زندگی می‌کنند. رئیس اداره پیش بینی اداره کل هواشناسی اصفهان در خصوص بارش های زمستانی نیز بیان می کند: «الان نمی توانیم در این خصوص پیش بینی دقیق کنیم؛ چرا که هر چه فاصه زمانی پیش بینی از زمان آغاز زمستان بیشتر باشد، پیش بینی ها دور از واقعیت ها خواهد بود.» پاییز امسال گذشته از تاخیر بارش ها یک ویژگی دیگر نیز دارد و آن نوسان دما هوا و به اصطلاح پاییزی نشدن هوای اصفهان در این فصل سال است. با وجود گذشت بیش از 50 روز از آغاز فصل پاییز، همچنان سرمای هوا ملموس نیست. داده های سازمان هواشناسی اصفهان به خوبی این موضوع را تایید می کند. به گفته رئیس اداره پیش بینی اداره کل هواشناسی اصفهان، دمای هوای استان در مقایسه با میانگین 30 سال اخیر دما،‌ به طور میانگین یک درجه بالاتر است. خدابخش تاکید می کند: «داده های دمایی نشان می دهد، در مقایسه با مدت زمانی مشابه سال گذشته، به طور میانگین دمای هوای استان بیش از یک درجه گرم شده است.» این کارشناس پیش بینی اداره کل هواشناسی استان در خصوص چرایی این افزایش نیز عنوان می کند: « علت اصلی را بایستی در گرم شدن تدریجی زمین و بالطبع گرم شدن دمای هوای کشور و استان جست وجو کرد.» خدابخش البته تاکید می کند: «دیگر از روز گذشته به تدریج دمای هوای سیر نزولی خود را طی می کند، به احتمال زیاد در یکی دو روز اخیر بارش های خفیفی در غرب استان آغاز می شود ولی پیش بینی ما نشان می دهد اوایل آذر نزولات جوی موثر پاییزی باریدن می گیرد.» او می گوید: «بارش های موثر است که مناسب نیاز کشاورزان است و با نفوذ به زمین به رشد کشت پاییزه کمک می کند.»
روزنامه اصفهان امروز نیز در مطلبی با عنوان تصمیم گیری برای بازگشایی زاینده رود؛ اواخر آبان به نقل از علی بصیرپور معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان، نوشت: افزایش آب خروجی از سد زاینده رود به منظور کشت پاییزه کشاورزان و جاری شدن رودخانه در کلانشهر اصفهان منوط به تصمیم شورای هماهنگی زاینده رود است و تصمیم های این شورا نیز به میزان بارش های دهه سوم آبان و مقدار ورودی آب به سد زاینده رود بستگی دارد، از ابتدای پاییز تاکنون میزان بارش ها در استان های چهارمحال و بختیاری و اصفهان صفر گزارش شده و این شرایط ، وضعیت قرمز را برای سد زاینده رود رقم زده است، هم اکنون میزان آب ذخیره شده در پشت سد زاینده رود 160 میلیون مترمکعب است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 10 میلیون متر مکعب بیشتر، اما نسبت به میانگین بلند مدت بیش از 74 درصد کاهش داشته است.
بصیرپور با اشاره به برگزاری نخستین جلسه تشریح و ارائه مطالعات حقآبه اراضی آب خور زاینده رود ، هدف از برگزاری این جلسه را تعیین حقآبه های کشاورزی محدوده آبخور حوضه این رودخانه بیان کرد و افزود: مدیران و متولیان شرکت آب منطقه ای، نمایندگان کشاورزان، کارشناسان حوزه آب و مسئولان قضایی در این جلسه حضور داشتند، این جلسات بطور ادواری برگزار و جمع بندی می شود و نتایج این جلسات برای وزارت نیرو ارسال می شود تا بر اساس آن، مقادیر حقآبه های کشاورزی و شرب و صنعت حوضه زاینده رود تعیین شود، تعیین مقادیر حقآبه های کشاورزی طوماری و غیر طوماری نیز بر عهده وزرات نیرو است.
در ادامه این مطلب افزوده شده است: رودخانه زاینده رود برای کشت بهاره کشاورزان، امسال از هفته دوم فروردین در اصفهان جاری شد و این جریان تا خرداد ادامه داشت، سال گذشته نیز رهاسازی آب زاینده رود بمنظور کشت کشاورزان شرق اصفهان از روز سوم بهمن با حجم 60 متر مکعب بر ثانیه آغاز شد و به مدت حدود 22 روز ادامه داشت، سهم حقابه کشاورزان شرق اصفهان از زاینده رود حدود 400 میلیون مترمکعب و سطح زیر کشت غله پاییزه در شرق شهرستان اصفهان در سال گذشته حدود 28 هزار هکتار بود که این رقم کمتر از یک سوم از وسعت اراضی در دوران رونق کشت است.
شرایط ناگوار خشکسالی امسال دامنگیر حوضه آبریز زاینده رود نیز شده تا جایی که مدیرکل دفتر مدیریت به‌هم پیوسته منابع آب حوضه آبریز فلات مرکزی 12 مهر امسال اعلام کرد: در سال آبی جدید، این حوضه با خشکسالی خفیف مواجه است، مهرزاد احسانی همچنین با تاکید براینکه خشکسالی‌های 10 سال گذشته و کاهش بارش‌ها در منطقه فلات مرکزی باعث شده است تا سد و حوضه‌ آبریز زاینده‌رود در کمبود شدید آبی قرار گیرد، گفت: این منطقه به عنوان یکی از حوضه‌های مهم مورد توجه مسئولان استانی و ستاد آب کشور، در سال آبی 95-96 شاهد بارش‌های متفاوت در بالادست و پایین دست خود بوده است.
بر اساس اعلام مدیرکل دفتر مدیریت به‌هم پیوسته منابع آب حوضه آبریز فلات مرکزی، حجم بارش‌های سال آبی 95-96 در پایین دست حوضه آبریز زاینده ‌رود 54 میلی متر بوده و این اعداد و ارقام از کاهش 40 درصدی ریزش‌های جوی منطقه نسبت به متوسط بلندمدت و اُفت 55 درصدی نسبت به سال آبی گذشته حکایت دارد.
گ / 6020 / خبرنگار: علیرضا حکیمیان - انتشار دهنده : عمادی

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۶۷۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی وضعیت جوی، دریایی و دمایی هرمزگان – 8 اردیبهشت

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس ؛ مجتبی حمزه نژاد افزود: در بعدازظهر و شب، تحت تاثیر فعالیت سامانه همرفتی در پاره ای نقاط استان بویژه ارتفاعات رشد ابرهای همرفتی، رگبار پراکنده باران، رعد وبرق گاه تگرگ و تند باد لحظه ای پیش بینی می شود.
وی گفت: سیلابی شدن رودخانه های فصلی و مسیلها نیز دور از انتظار نیست و توصیه می شود از قرارگیری در حریم و بستر رودخانه های فصلی و صعود به ارتفاعات خودداری شود.
کارشناس اداره کل هواشناسی هرمزگان افزود: در برخی نقاط ساحلی و مناطق دریایی استان نیز، وقوع ناپایداری های موقتی به صورت تند باد لحظه ای و گردوخاک دور از انتظار نیست.

بیشتر بخوانید؛ پیش بینی هواشناسی هرمزگان جمعه ۷ اردیبهشت
حمزه نژاد گفت: از فردا در مناطق دریایی استان بویژه تنگه هرمز و شرق خلیج فارس افزایش باد شمال شرقی تا جنوب شرقی پیش بینی می شود و دریا نسبتاً مواج است.
وی افزود: توصیه می شود در این مدت شناورهای سبک صیادی و تفریحی از رفت وآمد خودداری کنند و تمهیدات لازم برای رفت وآمد های ایمن سایر شناورها صورت پذیرد.
کارشناس اداره کل هواشناسی هرمزگان گفت: به لحاظ دمایی، نوسانات 1 تا 2 درجه ای دما در استان مورد انتظار است.

دیگر خبرها

  • بارورسازی ابر‌های کشور‌های همسایه علت بارش‌های سیل‌آسای ایران بود؟
  • آیا بارورسازی ابرها در کشورهای همسایه باعث بارش سیل‌آسا در ایران شد؟
  • پیش بینی وضعیت جوی، دریایی و دمایی هرمزگان – 8 اردیبهشت
  • هواشناسی ۱۴۰۳/۰۲/۰۷؛ هشدار بارش‌های شدید در ۵ استان
  • بارش پراکنده باران در ارتفاعات قم
  • تداوم بارش‌ها در خراسان رضوی تا شنبه
  • پیش‌بینی بارش‌ها در اغلب نقاط استان کرمان
  • هشدار هواشناسی برای سیلابی شدن مسیل ها در برخی مناطق
  • پیش بینی هواشناسی کشور ۶ و ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بارش باران در این استان ها
  • پیش بینی وضعیت جوی، دریایی و دمایی هرمزگان- ۶ اردیبهشت